Kristin Linde

Hur länge har du jobbat på OP Assistans? 
Jag började som personlig assistent 2002 och jobbade med det till 2008 och blev då verksamhetschef. 
 
Hur tror du att en bra assistent är?
Oj, det är svårt att svara på, men jag tänker mig lyhörd och anpassningsbar eftersom det inte går att vara likadan överallt. 
 
Vad jobbade du som innan du började på OP Assistans? 
Jag jobbade som personlig assistent som bytte till OP Assistent.
 
Vad gör du helst en ledig dag? 
Jag gillar att kolla på hockey och att ta det lugnt. Jag tycker om att vara hemma och vara med barnen och hunden. 
 
Vilka egenskaper har du som gör att du passar för det här jobbet? 
Jättesvår fråga att svara på. Dels är jag jättesocial men det är på både gott och ont. Som personlig assistent kanske det inte alltid är så bra. Men jag tycker om att vara tillsammans med andra. Jag tror att jag är flexibel och anpassningsbar. Jag tycker om att man hjälps åt och är schyssta mot varandra. 
 
Vad tror du att du gör om 5 år?
Om jag får som jag vill jobbar jag kvar här med exakt samma uppgifter som idag. Jag älskar mitt jobb och tycker att det är ett fantastiskt företag. 
 
Vad drömde du om att jobba som när du var liten? 
Jag hade två drömyrken, lastbilschaufför och barnmorska. Men lastbilschaufförer lade jag ner ganska snabbt. Jag gick vård och omsorgsprogrammet på gymnasiet och var helt inställd på att plugga vidare till barnmorska. Men min första praktik gjorde jag på en gruppbostad och kände att det var det jag ville jobba med. 
 
Vad är det roligaste med att jobba här på OP Assistans?
Det är variationen. Jag vet aldrig vad jag ska göra när jag kommer till jobbet. Det blir inte alltid som det står i planeringen. Jag tycker arv jag har ett värdefullt jobb. 
 
Varför valde du att börja jobba här på OP Assistent? 
Jag började som personlig assistent direkt efter gymnasiet när jag var 19år. Efter 3 år tänkte jag att jag ville göra något annat så när min kund valde att byta till OP Assistans sa jag upp mig. Jag flyttade till Stockholm men jag saknade mitt jobb så mycket att jag flyttade tillbaka efter 6 månader. Jag hade turen att det fanns en ledig tjänst så först blev jag vikarie och sedan blev jag kvar. Jag hade turen från första början att få världens bästa jobb. 
 
Har du jobbat med något liknande jobb tidigare?
Nej, det har jag inte. Jag har bara jobbat här.